Madridas pripažintas geriausiu maisto miestu Europoje

Ispanijos miestas oficialiai buvo karūnuotas geriausiu maisto miestu Europoje, aplenkdamas gastronominius brangakmenius, įskaitant Paryžių, Portą ir Neapolį. Prestižinį titulą suteikė „Time Out“, apklaususi tūkstančius vietinių gyventojų ir maisto ekspertų, kad sudarytų reitingus.
„Time Out“ duomenimis, 90 procentų Madrido gyventojų miesto maisto sceną apibūdino kaip „įvairią“ ir „eksperimentinę“, o tai užtikrina savo aukščiausią vietą Europoje. Pasauliniu mastu Madridas taip pat padarė įspūdį, užėmęs penktą vietą maisto produktų srityje, maisto ekspertų reitinge susilygindamas su Naujuoju Orleanu.
Pasak Gorka Elorrieta, „Time Out Madrid“ maisto ir gėrimų redaktoriaus, miestas vystosi pasitelkdamas pažangiausią kulinarinę patirtį. Elorrieta sako: „Turime geriausią pasaulyje augalinį restoraną pagal Green Guide (El Invernadero), Michelin žvaigždute pažymėtą vietą, skirtą subproduktams (La Tasquería), ir vienintelį puikų restoraną istoriniame flamenko tablao (Corral de la Morería) viduje.
Be to, mieste daugėja natūralaus vyno bistro, atgimsta mažos amatininkų kepyklėlės ir atsiranda naujos kartos jaunų šefų, peržengiančių ribas tokiuose žinomuose restoranuose kaip OSA, Chispa, Lur ir Tonton. Trafalgaro rajonas tapo ypač populiariu tašku pietuose.
Madridas lenkia kai kurias garsiausias Europos kulinarines vietas. Paryžius užėmė devintą vietą, o Porto ir Neapolis užėmė 17 ir 19 vietas.
Komentarai (0)